Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /www/wwwroot/kupinaocale.com/wp-content/themes/kupi-naocale/divi-children-engine/functions/divi-mod-functions.php on line 75

Warning: Undefined array key "ppcc_use_custom_currency" in /www/wwwroot/kupinaocale.com/wp-content/plugins/paypal-currency-converter-basic-for-woocommerce/paypalcc-basic.php on line 91
Uslovi korištenja | Kupi Naočale

Uslovi korištenja

Za ostvarivanje poslovnog odnosa između Vas i kompanije O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina važe isključivo ispod navedeni uslovi korištenja, u vrijeme online narudžbe važećoj verziji. Odstupajuće uslove korištenja O.D. “Moja Optika” ne priznaje, osim ako je O.D. “Moja Optika”, isključivo u pisanom obliku, prihvatila njihovu valjanost.

kupinaocale.com je finansirala i administrira O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina.

Telefon: +387 (0) 60 / 3272 792
E-mail: info@kupinaocale.com

Poštovani korisnici naše web stranice/web shopa kupinaocale.com, molimo vas da prije korištenja naših usluga, pažljivo pročitate sljedeće uslove. Svaka posjeta našoj stranici, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da ste saglasni sa njima u potpunosti. Ukoliko su oni za vas neprihvatljivi, molimo vas da ne koristite ovu web stranicu.
Dolje navedeni uslovi se primjenjuju na sve sadržaje i usluge stranice. Smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima ukoliko koriste bilo koji dio portala, kao i da prihvataju korištenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na ličnu odgovornost.

Autorska prava

O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Ne garantujemo da su materijali ili usluge na ovoj lokaciji prikladni ili dostupni za korištenje izvan Bosne i Hercegovine. Ako odlučite da pristupite ovoj lokaciji izvan Bosne i Hercegovine, to radite na sopstvenu inicijativu i smatrate se odgovornim za poštovanje važećih lokalnih zakona. Ovi uslovi se tumače u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine.

Prava na izmjene sadržaja

O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina zadržava pravo promjene, ukidanja (privremena i trajna) bilo kog sadržaja ili usluge na stranici bez prethodne najave.

Linkovi na druge stranice

Linkovi sadržani na strannici koji vode na nezavisne web stranice su prikazani isključivo zbog pogodnosti za vas. O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina nije pregledao sadržaj ovih web stranica, ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koju od ovih web stranica ili njihove sadržaje. Također, O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina nije njihov predstavnik, ne pruža nikakve garancije i ne prihvata obaveze u vezi sa ovim web stranicama ili bilo kojim informacijama i proizvodima koji se tamo mogu naći, ili sa rezultatima koji su posljedica njihove upotrebe. Ukoliko odlučite da pristupite nekoj od web stranica na koje vode linkovi sa naše web stranice, činite to na svoju odgovornost.

Izmjene uslova korištenja

O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kom trenutku i neće biti odgovoran za moguće posljedice koje bi proizašle iz takvih promjena. Povremeno posjećujte ovu stranicu da biste pregledali uslove koji trenutno važe, zato što su oni za vas obavezujući. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

SIGURNOST

Tajnost vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta (PayPal) osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Klikni ovdje za izjavu o privatnosti.

REGISTRACIJA

Kako biste obavili kupovinu na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
Ako ne želite svaki put tijekom kupovine unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporučuje se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, lične podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te šifru pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na sigurnosno probijanje.


Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sistemu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i šifre na stranici “Prijava”.
U slučaju da ste zaboravili šifru, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena šifra?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sistem automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetovati šifru i dobiti novu. Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa budući da automatski kreirane šifre nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unesenu šifru da je ne morate svaki put unositi kod prijave).


Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupovinu potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i šifrom.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, bez PDV-a, jer kompanija O.D. “Moja Optika”, vl. Dženan Kuršumlić, Hadželi 74., Hadžići, 71240, Bosna i Hercegovina nije unutar PDV sistema. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

Plaćanje putem PayPal računa: Plaćanje Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg i najsigurnijeg servisa za plaćanje kreditnim i debitnim karticama: MasterCard®, Maestro®, Visa.

Plaćanje kreditnim karticama putem PayPal sistema: Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg i najsigurnijeg servisa za plaćanje kreditnim i debitnim karticama: MasterCard®, Maestro®, Visa.

Virman, platite vašu narudžbu putem banke ili putem elektronsko bankarstva.

DOSTAVA

kupinaocale.com web/internet prodavnica vrši isporuku robe na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine za sve narudžbe. Troškovi dostave su besplatni na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Sva roba koja je naručena – kupljena putem interneta, bit će dostavljena najkasnije u roku od 48 sati na adresu kupca, izuzev vikenda kada to može trajati 72 sata, nakon što je narudžba potvrđena (potvrđeno da je plaćanje izvršeno, te da su podaci za dostavu te podaci sa recepta uneseni pri narudžbi naočala ispravni).

POVRAT I REKLAMACIJE

Reklamacije proizvoda se priznaju uz predočeni fiskalni račun.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja paketa ustanovili da isporučena pošiljka ne odgovara, molimo vas da najkasnije u roku od 24 sata od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj +387 (0) 60 / 3272 792 i opišete nam kakav problem imate.
Zamjenu artikla možete obaviti u dogovoru sa našim prodavcima. Roba mora biti neoštećena i upakovana u svojoj originalnoj ambalaži. Zapakovanu robu vraćate nama putem brze pošte na adresu koju dobijete od naših prodavaca o svom trošku. Po prijemu artikla provjeravamo da li je artikal neoštećen, te vam šaljemo zamjenu o vašem trošku.